Thursday, August 4, 2011

Gadis dan Legging

Nak kongsi cita ni hah..dengar..baca..n hayati lah ...Hurm, sebagai seorang pengusha secara part time .. Hurm, sebagai seorang pelajar dikala aku keluar ke kajang ada something yang buat aku rasa pelik dan semakin menjadi-jadi. Tudung ekspress? Tak lah, biasa jer tue dan memang popular. Bagaimana pula dengan legging? Tahu tak apa tue legging?


Amenda legging tue?

“Leggings adalah inner outfit. Leggings adalah selamanya leggings, ia takkan menjadi seluar. Jadi, jangan sesekali jadikan leggings anda sebagai seluar.” – MIU MIU

Dari kenyataan seorang gadis di fesbuk, legging nie bukan lah baru lagi di industri fesyenMalaysia. Ia pernah wujud seketika dahulu dan sangat popular dikalangan makcik-makcik senam robik. Kiranya, fashion nie dah oudated but diberi nafas baru oleh muda-mudi zaman sekarang.

“‎90′s dh ada.masa tu tgh trend aerobik, ramai la yg pakai tp salah tpt la plak.dulu tu pun mkcik2 yg suka pakai camni.mangsa fesyen.kespun ada tgh org camni” – gadis fesbuk

Kebebasan untuk berpakaian nie sesapa pun tak leh larang but kalau menyentuh soal aurat, sendiri mau ingatlah kan? Bukan menulis soal kepatuhan tentang agama tapi sengaja nak menyentuh bahawa betapa bengongnya mereka yang memakai legging tak kena tempatnya. Ada sekali tue masa naik train KTM, seorang gadis terpaksa mencapap ke tepi dinding train kerana terlampaulah ramai orang yang naik masa tue. Dengan hanya mengena legging dan baju nipis, dia kelihatan kurang selesa. Of course, boypren dia selesa gila coz dapat jadi wall untuk dia [miyahaha~].

Dah tau nak naik public transport, buat apa pakai macam tue? Kalau naik kereta, takpelah juga. Fashion victim? Mungkin juga, lagi haru biru bila mereka memadankannya dengan penggunaan tudung ekspress. Memang tip top, terus mati niat mengusha kalau hari-hari macam nie. Adakah seluar mahupun apa jua kain untuk gadis semakin berkurangan dipasaran? Pelik dowh bila tengok si gadis hanya memakai legging ke hulu hilir tanpa seluar di tengah kota.

++ nak pakai legging biarlah kena dengan gayanya ++

creadit to :

4 comments:

  1. one of member selalu pakai legging ,tapi pakai baju labuh la .

    ReplyDelete
  2. pada pendapat saya kan..
    walaupwn baju labuh..tpi menampak kan susuk bdan(kaki) itu salah dalam agama kite(Islam)

    ReplyDelete
  3. Betul tu. Kita yg tengok ni pon tak selesa bila nampak orang pakai legging, tpi org yg pakai legging boleh pulak suka nak pakai

    ReplyDelete

Terima kasih kerana sudi membaca , jangan lupa tinggalkan komen :)
Fikir semula sekiranya kamu semua ingin meninggalkan komen yang berunsurkan lucah, ugutan, mengancam, identiti palsu, dan menyakitkan hati.